fest och event

Fira i en unik herrgårdsmiljö

Vill du hålla en fest i en anrik herrgårdsmiljö med ett vackert sjönära läge, så har du hamnat helt rätt. 50-årskalas, jubileumsfirande, dopkalas eller företagsfest. Aspenäs Herrgård har en lång historia av att stå värd för olika typer av sammankomster, firande, fester och möten. 

Vi hjälper er att skapa allt från den lilla tillställningen till den storslagna heldagen med hundratalet gäster. Oavsett anledning för firandet har vi som mål - att skapa ett ljust minne för livet.  

Kontakta oss på telefon 0302 63 00 00. Eller skicka oss en festförfrågan via mejl: info@aspenasherrgard.com. Vi återkommer med offert till dig inom kort.

Våra festlokaler

Herrgårdsmatsalen 

Vår vackra herrgårdsmatsal med sjöutsikt är en vacker plats för middagar. Öppna balkongdörrarna och ta trappan ned till terrassen för en bensträckare. Lokalen kan på kvällen möbleras om för dans och i närliggande rum finns bar.   

  • Sjöutsikt
  • Upp till 130 gäster
  • Bar
  • Möjligt till scen
  • Möjlighet till dansgolv

Festtältet 

Festtältet är en härlig plats för fester och firanden. Tältet är vackert vitt, med fönster mot sjön, takbelysning och trägolv. Här finns det plats för cirka 120 gäster beroende på vilken typ av bord och placering man vill ha. Festtältet ger skydd mot väder och vind men ger ändå en känsla av att vara utomhus. En perfekt plats för fest och firande under sommarhalvåret. 

  • Sjöutsikt
  • Upp till 120 gäster

Övriga lokaler för firande

Herrgården rymmer flera vackra historiska rum för firande och samvaro. I salongen på övervåningen finns en stor balkong med utsikt mot sjön, en populär plats för att utbringa skålar på. I salongen serveras ofta tårta och kaffe.  

Gårdshusen. Alla våra 112 hotellrum finns i våra fyra fristående gårdshus, som ligger några meter från herrgårdsbyggnaden. I gårdshusen finns förutom hotellrum många sällskapsytor för övernattande gäster att umgås på, såsom soffgrupper och cafédel med bord och stolar.   

Baren ligger i ett eget rum bredvid herrgårdsrestaurangen inne i herrgårdsbyggnaden. Här kan våra bartenders servera allt från somriga cocktails till olika sorters öl och vin.  

Puben på nedervåningen i Herrgården finns vår egen pub och vinkällare. En mysigt inredd lokal, som kan nyttjas till exempelvis vinprovningar eller after work.  

Terrassen och trädgården. Vår terrass har en härlig utsikt över den stora gräsmattan som sträcker sig hela vägen ner till sjön. Här finns cafémöbler för mingel och fika under bar himmel. En perfekt plats för gästerna att utbringa en skål. Herrgårdens stora trädgård och omgivande natur är underbara miljöer för aktiviteter, lekar eller promenader.