À LA CARTE

à la carte

Välkommen att njuta av mat lagad med kärlek, på noga utvalda råvaror efter säsong. Vi är stolta över att erbjuda en à la carte meny lagad på en hög andel ekologiska och närproducerade råvaror. 

BOKA BORD
Menyn serveras fredagar och lördagar mellan klockan 16-20. Boka bord på telefon 0302-63 00 00 eller till info@aspenasherrgard.com.

à la carte meny

Förrätter

  • Vit sparris AAA, citronsmörsås, gravad forellrom, krasse, silverlök och rågsmul. 150 kr
  • Jordärtskocksoppa med blåmusslor, Granny Smithäpple, fänkål och friterad jordärtskocka.140 kr
  • Carpaccio på sotad svensk oxfilé, ramslöksemulsion, riven Almnäs tegel, kapris och schalottenlöksvinegrette. 155 kr

Varmrätter

  • Savoykål fylld med rödbetor, ekologiskt korn, dragon, ramslöksemulsion, vårprimörer, Almnäs tegel och brynt smör. 245 kr
  • Halstrad fjällröding, Sandefjordsås med löjrom och vårlök, syrade betor och färskpotatis. 265 kr
  • Majskyckling från Munka-Ljungby, färserad med pistage och toppmurklor, veloute med körvel och ramslök samt smörade vårprimörer. 275 kr
  • Grillad ryggbiff med kappa, kalvsky med citron, rödlöksmör, tomater från Bergum samt Västerbottenkrokett. 285 kr

Dessert

  • Mörk och ljus chokladtarte, salt kolaglass och hasselnötscrumble. 110 kr
  • Mandelkaka med rabarber, jordgubbsglass och friterat bovete. 110 kr
  • Herrgårdens tryffel (fråga om smaker). 40 kr